ID #1044

Finix migreren met de Finix Backup & Migratie Tool

De nieuwe procedure omschrijft het gebruik van de Finix Backup en Migratie Tool (FBMT). Met deze tool is het makkelijk gemaakt om backups te maken, backups terug te zetten en migraties uit te voeren zonder tussenkomst van de helpdesk.

1. Download FBMT van onze helpdesk pagina op beide computers door op de volgende link te klikken:
    http://helpdesk.euroface.nl/index.php?dir=&file=FBMT.exe

2. Start op de oude computer de FBMT applicatie en maak hiermee de backup.
    U wordt stap voor stap begeleid door dit proces.

3. Kopieer het backup-bestand naar een netwerkschijf of een USB memorystick.

4. Voer op de nieuwe computer eerst de nieuwe installatie uit. U kunt de installatie downloaden via dit artikel.
    De bestaande licentiecode moet hier opnieuw ingevoerd worden. Deze kunt u terugvinden in de bestaande installatie, in het Info menu (of tijdens het maken van de backup). Sla aan het eind van de installatie de activatie over, door het terugzetten van de databases zal deze opnieuw gedaan moeten worden.

5. Start op de nieuwe computer FBMT en kies voor Migreren. Geef de installatie op waar de backup teruggezet moet worden en geef vervolgens het backup bestand op.
    FBMT zal nu alle data, documenten en de licentie overzetten op de nieuwe computer.

(de oude migratie procedure is hier te vinden)