ID #1037

Is mijn aanvraag verstuurd en aangekomen bij geldstrekker/provider via HDN?

Op dit moment geeft Finix alleen aan dat de aanvraag is klaar gezet. De HDN client pakt de aanvraag binnen 5 minuten op om deze vanzelf te versturen naar de betreffende geldstrekker/provider. Om na te kijken of de aanvraag daadwerkelijk is verstuurd kunt u het volgende doen:

• Instellingen -> kantoor -> tabblad communicatie “Datadir”
  • Ga via verkenner naar de DataDir pad die is opgegeven in Finix kantoor instellingen
  • In de tussentijd terug naar de hoofdscherm van Finix, klik één maal op de berekening betreffend de HDN aanvraag.
  • Klik vervolgens op het kaartenbak icoon.
    Finix opent nu een nieuwe window van de betreffende berekening.
    klik op de map HDN.
    in de map moet je minimaal een AX bericht zien
    bijv. AX200006_01022011120533.012
    uitleg: AX1*****_2*3*4*5*6*7*.8**
    1: geldstrekker of provider
    2: dag
    3: maand
    4: jaar
    5: uur
    6: minuten
    7: seconden
    8: lokale aanvraag volgnummer
  • In de DadaDir map, bekijk eerst de map Outdir. Deze moet leeg zijn als de HDN client iets met de aanvraag gedaan heeft gedaan. Echter, mocht het mis gegaan zijn, dan staat op zijn minst het AX bericht er nog in, eventueel het SBF bestand (het SBF bestand is het bestand wat de HDN client gebruikt om te zien om welke bestand(en) het gaat en waarheen verstuurd moet worden.
  • Vervolgens weer een niveau terug om naar de map log te gaan. de logfiles zijn gerangschikt op dag van de maand (je kan ook de volgorde rangschikken op laats bewerkt zodat je de nieuwste logfile bovenaan ziet staan).
  • Open de logfile betreffend het AX bericht.
  • Kijk het AX bericht na rond welke tijd het verstuurd is, punt 5, 6 en 7.
  • Zoek naar het AX bericht (tip: gebruik hiervoor de volgnummer, punt 8).
  • Als het volgende achter het AX bericht word getoond, dan is de HDN aanvraag in ieder geval verstuurd en aangekomen bij de geldstrekker:
    • Message sent and confirmed by destination
    • Staat het in de logfile wel aangegeven dat de aanvraag is verstuurd en aangekomen bij de geldstrekker/provider maar wordt aangegeven dat het niet is ontvangen, neem dan contact op met de helpdesk van HDN 0182 750 585